• مشارکت کودک در خرید لباس

    مشارکت کودک در خرید لباس شاید در نگاه اول خیلی اهمیت نداشته باشد. ولی مزایایی دارد که در این مقاله به جزئیات آن می پردازیم. همانطور که می دانید کودکان نسبت به بزرگسالان دارای رشد سریعتری هستند. قطعا از یک نوزاد تا یک کودک خردسال نمیتوان توقع نظرسنجی درباره موضوعات مختلف را داشت. اما کمی که کودک بزرگتر میشود و با دنیای پیرامونی بیشتر ارتباط برقرار می کند و به اصطلاح قادر است خوب را از بد تشخیص دهد; والدین می توانند در باره موضوعات مختلفی که مرتبط با او هستند از کودک نظر بخواهند. یک از این موارد نظرخواهی، پرسیدن نظر کودک درباره لباسی است که والدین قصد خرید برای او را دارند. چون هر چه سن کودک بالاتر رود اهمیت نقش آنان برای خرید پوشاک بیشتر جلوه میکند. چون دوست دارند برای خرید به نظر و علاقه شخصی آنان اهمیت دهید.

    مشارکت کودک در خرید لباس

    صبور بودن والدین

    بسیاری از اوقات والدین لباسی را که برای فرزندشان انتخاب می کنند هنگام پرو کردن لباس توسط کودک در فروشگاه  نظر او را درباره راحتی و مدل آن می پرسند. اما بهتر آن است که در انتخاب خود لباس نیز او را مشارکت بدهند. برای انتخاب لباس کودک نیاز است که والدین صبور باشند تا کودک بتواند انتخاب خود را به آرامی و بدون دغدغه انجام دهد. در صورتیکه والدین عجول باشند کودک هم دچار استرس شده و نمیتواند انتخاب خوب و مناسبی داشته باشد.

    مشارکت کودک در خرید لباس

    همانطور که می دانید سلیقه افراد بالغ با یکدیگر متفاوت است. درباره کودکان نیز اینگونه است. ممکن است نظر کودک درباره لباس با نظر والدین کاملا متفاوت باشد. مثلا ممکن است رنگ لباس و شکل ظاهری آن بیش از مدل لباس بچه گانه و جنس آن برای کودک اهمیت داشته باشد. در واقع کودکان هنگام انتخاب لباس فقط به ظاهر آن توجه می کنند. حتی شاید به پسرانه یا دخترانه بودن لباس نیز توجهی نداشته باشند. اما والدین هنگام انتخاب لباس توسط کودک موارد متعددی را برای لباس او را در نظر بگیرید. موارد فوق می تواند شامل جنس لباس، کیفیت دوخت، ایمنی لباس و سایر موارد دیگر باشد.

    به عنوان مثال برای خرید شلوار بچه گانه شاید مدل و رنگی که در ذهنش تصور می کند اصلا باب میل شما نباشد. پس دقت کنید که به سلیقه کودک اهمیت دهید. زیرا قرار است او شلوار را بپوشد و اگر آنرا دوست نداشته باشد قطعا نخواهد پوشید. اگر هم بپوشد اینکار را با اکراه انجام میدهد. اگر برای خرید شلوار، او را با خود نمی برید حتما از قبل درباره اینکه چه شلواری را دوست دارد از او سوال کنید.

    آشنایی با طراحی لباس کودک
    بیشتر بخوانید
    مشارکت کودک
    انتخاب لباس از طرف کودک

    نقش والدین در مشارکت کودک

    نقش والدین در تعیین مشارکت کودک برای خرید لباس برای او بسیار مهم است. وقتی کودک کمی بزرگتر شد و به قول معروف توانست خوب را از بد تشخیص دهد; موقع آن است که والدین در خرید لباس برای خودش با او مشورت نمایند. این درست نیست که پدر و مادر خود رای باشند و کودک را در انتخاب لباس برای خودش مشارکت ندهند.

    پرسیدن نظر کودک هنگام انتخاب لباس برای او; در نهایت باعث شیک پوشی او شده  و از خریدهای غیر ضروری جلوگیری می کند. در نتیجه هزینه های اضافی کاهش می یابد. وقتی در هر بار خرید لباس بچه نظر او را می پرسید; به مرور زمان کودک استایل خود را شناخته و پوشاک را راحت تر و سریع تر انتخاب می کند. طوریکه در آینده مشکلی در این رابطه ندارد.

    آنچه که والدین برای مشارکت کودک در خرید لباس نیاز دارند صبور بودن است. چرا که در صورت رعایت همین مورد میتوانند کودک را در انتخابش یاری کنند.

    مزایای مشارکت کودک در خرید لباس

    شناخت بیشتر کودک از لباس

    با مشارکت کودک در خرید لباس، کودک نسبت به مقوله خرید به خصوص در زمینه لباس بیشتر آشنا می شود. در نتیجه به شیک پوش کردن کودک کمک می کند. ضمن اینکه کمک می کند که در آینده نیز خریدی بهتر و مطمئن تر انجام دهد. آشنایی او با طرح و رنگ لباس بچه از کودکی، به او در بزرگسالی کمک می کند.

    نظر کودک درباره لباس
    نظر کودک درباره لباس

    بالا بردن اعتماد به نفس با مشارکت کودک در خرید لباس

    وقتی از کودک سوال می کنید چه مدل لباسی را دوست دارد یا برای خرید لباس برای او نظرش را می پرسید; کودک میفهمد که نظر او برای خرید لباس برای والدین ارزشمند است و بدین طریق حس اعتماد به نفس در او تقویت می شود.

    چند نکته درباره خرید تیشرت بچه گانه
    بیشتر بخوانید

    در واقع مشارکت کودک در انتخاب لباس; باعث میشود اعتماد به نفس کودک بالا رفته و در آینده بتواند تصمیمات مهمتر را در زندگی راحت تر بگیرد. عدم پرسیدن نظر آنها برای انتخاب لباس; باعث میشود که کودک فکر کند به او اعتماد نداشته و موجب سرخوردگی و کاهش اعتماد به نفس در او میشود.

    در واقع از منظر روانشناسی وقتی نظر کودک درباره لباس پرسیده میشود و انتخاب لباسش بر اساس سلیقه او انجام شود; کودک اینگونه تصور می کند که والدین برای او اهمیت و ارزش زیادی قائل هستند و در نتیجه باعث افزایش انگیزه و حس اعتماد به نفس در او می شود.

    بیشتر شدن قدرت تصمیم گیری کودک

    اگر هر دفعه که والدین تصمیم به خریدن لباس جدید برای فرزندشان می کنند نظر او را جویا شوند از همان ابتدا رفته رفته باعث میشود کودک با ترکیب و استایل لباسها بیشتر آشنا شود. به طوریکه هر چه بزرگتر شود هنگام خرید لباس می تواند انتخاب مناسب تری داشته باشد. به این ترتیب با دادن حق انتخاب لباس به کودک قدرت تصمیم گیری او بیشترمیشود. همینطور با احساسات و سلایق خود بهتر آشنا می شود.

    ذوق و شوق کودک پس از خرید

    وقتی برای خرید لباس به نظر شخصی کودک اهمیت دهید ضمن اینکه کودک خریدی هیجان انگیز و جذاب را تجربه می کند; در آینده هر وقت آن لباس را می پوشد با ذوق و شوق خاصی اینکار را می کند.با پوشیدن آن حس اعتماد به نفس نیز در او تقویت می شود.

    تجربه ای لذت بخش با مشارکت کودک در خرید لباس

    مشارکت دادن کودکان در خرید لباس می تواند برای آنان تجربه ای لذت بخش و به یاد ماندنی داشته باشد. چرا که بعدها در ذهن او می ماند که برای خرید لباس، نظرش برای والدین اهمیت زیادی داشته است.

     

    خرید لباس با کودک
    همراهی با کودک در خرید لباس

    کمک به کودک در انتخاب لباس

    برای اینکه انتخاب لباس برای کودک خیلی سخت نباشد; والدین می توانند خودشان چندین گزینه را انتخاب کنند و در نهایت نظر کودک را در مورد اینکه کدام مورد را میپسندد جویا شوند. این انتخاب در کودکان با سن پایینتر بیشتر نمایان میشود. به عنوان مثال در لباسهایی که رنگبندی دارند; والدین می توانند طرح لباس را انتخاب کرده ولی انتخاب رنگ را به عهده کودک بگذارند.

    جنس لباس بچه
    بیشتر بخوانید

    نگهداری خوب از لباس

    چون کودک به خاطر سپرده است که برای خرید آن لباس نظر او را جویا شدید; بنابراین در حفظ و نگهداری آن لباس تلاش میکند. لذا لباس نیز دیرتر از بین رفته و ممکن است تا خرید لباس بعدی زمان بیشتری طول بکشد.

    نظر کودک در انتخاب لباس
    نظر کودک در انتخاب لباس

    نکته پایانی

    گاهی اوقات کودک لباسی را انتخاب می کند که اصلا باب میل والدین نیست. یا لباسی را که انتخاب می کند هزینه زیادی دارد. در این شرایط باید چه کار کرد؟ برای اینکه والدین به همراه کودک هر دو در خرید لباس مشارکت داشته باشند بهتر است والدین ابتدا چند دست لباس را انتخاب کرده و بعد نظر کودک را از بین آن لباسها بپرسد.

    مثلا فرض کنید با فرزندتان برای خرید لباس مجلسی پسرانه به یک فروشگاه لباس بچه گانه مراجعه می کنید. در این حالت بهتر است پدر و مادر ابتدا چند دست لباس مجلسی را برای پسر خود انتخاب کرده و پس از آن نظر او را جویا شوند. همچنین اگر هنگام خرید، کودک همراه والدین نبود قبل از رفتن به خرید می توانند از او در مورد لباسی که قصد خرید دارند سوال کنند.

    2 پاسخ

    1. مقاله خیلی خوبی بود ازش استفاده کردم. من چون خودم کلا پیگیر مطالعه در مورد لباس بچگانه هستم معمولا مقاله های خوب رو مطالعه می کنم واقعا لباس بچگانه یکی از دغدغه ها است برای پدرمادرها که هم خوب و شیک باشه و هم بچه ها دوست داشته باشن

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای